Misi Dakwah Dan Kasih Sayang

RM52,549 of RM50,000 raised

TERKINI – “KERANA BANTUAN ANDA SEMUA, MISI BANTUAN PENDALAMAN SABAH SARAWAK & ORANG ASAL SEMENANJUNG MASIH BOLEH DITERUSKAN”

Seorang warga tempatan Ali, 65 tahun berkata;

“Kami sangat mengalu-alukan sesiapa yang sudi adakan program dakwah di kampung ini. Kerana rata-rata penduduk sangat dahagakan ilmu Islam.

Tetapi tak ada siapa nak datang sini kerana dari jeti ke kampung kami. Perlukan masa perjalanan tiga jam, jalan pun bukan elok.”

Bayangkan keinginan Orang Asal (Asli) dan pendalaman Malaysia Timur (Sabah dan Serawak) yang nak belajar tentang Islam terbantut kerana faktor penempatan yang terlalu jauh di pendalaman.

Akhirnya, mereka tidak terdedah dengan ilmu dan pegangan agama jadi sangat rapuh. 😥😥

Oleh itu, Unit Dakwah Iman Care bekerjasama dengan sukarelawan Daie dan pelbagai NGO lain telah wujudkan Tabung Dakwah khusus untuk adakan program-program dakwah orang asli di kawasan pendalaman Sabah & Sarawak.

Iman Care mengajak anda beri sedikit sumbangan supaya kami dapat laksanakan kerja-kerja seruan & didikan dakwah kepada mereka dengan lebih lancar.

 

Dalam masa terdekat ini Iman Care akan menghantar lebih ramai pendakwah ke sini dan kami menyeru rakyat Malaysia agar dapat menyokong misi penting ini sebelum mereka didakyah agama lain. 😰😨

======
“Berapa dana sumbangan yang diperlukan segera?”
======

Setakat ini kami perlukan RM50,000 setiap bulan bagi menampung kos-kos berikut:
✅ Kos untuk kerja-kerja dakwah.
✅ Kos pengangkutan ke kawasan pedalaman.
✅ Kos jamuan, dll untuk tarik minat belajar Islam

Mohon ihsan anda tekan butang “DONATE NOW” untuk bantu kami kumpul RM50,000 pada bulan ini.

Anggaplah ini Fardu Kifayah kita demi Islam. Mereka sangat perlukan sentuhan dakwah dari para Daie dan bantuan daripada anda.

Moga apa yang anda belanjakan untuk program dakwah ini terus berjalan, dibalas oleh Allah dan diganti dengan yang lebih baik ganjarannya. Amin.

RM
Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: RM10.00